Любопитно

 

 

1. От къде идват българите и какви любопитни и непопулярни факти има от българската история

 

-Първите сведения за българите са от китайските хроники(ние тогава не сме имали писменост)-датират от 21.10 2137 г. преди Христа!!!(Ще кажете,че тук вече Ви поднасяме сериозно-но моля,след секунда ще обясним).

-Българите са обитавали днешен Сибир!Нашите предци са считани за най-добрите астрономи-като доказателство за това е календарът,създаден от тях-днешния календар има разлика само 1 секунда от този на нашите прародители!!!

-Всеизвестно е,че българите са били войнствени племена!Счита се дори-че Китайската стена е изградена,за да спре нашествието им!Използвайки своите невероятни знания и отчитайки невежеството на китайците по това време(21.10.2137г пр.хр.),българите знаят,че ще настъпи слънчево затъмнение-и използват природното явление за да нападнат китайците!

-Горди сме да знаем и това,че Българската държава е най-древната държава в света,която дори не е сменила името си!

-До идването по нашите земи - прабългарите създават 12 държави,а ние сме 13-тата!

-681г. е прието да се смята за рождена дата на България,но всъщност е основана далеч по-рано от Хан Авитохол около 165г. сл.Хр.-основаването на Стара Велика България!

-Много от нашите учени и историци смятат,че всъщност Мадарския Конник е кодирана форма на създаването на Българската Държава!

-Към днешна дата-всички държави, с които граничи България-граничи сама със себе си(горда ретроспекция от погледа на времето)!

-Днешният календар е 365 дни и 6 часа-установено е,че разликата между него и този на прадедите ни е 1 секунда!!!(На това се казва много добри астрономи)!!!

 

 

2.Общи любопитни факти от света:

-Носът на човека се оформя към 10-тата му година,но окончателното развитие завършва до към 19-тата година!

-Средностатистическият човек изяжда през живота си храна,равняваща се по тегло на 6 слона!

-Най-големият хотел в света-този в казино Palazzo в Лас Вегас има 7128 апартамента!

-Пчелите и осите могат да бъдат обучени във много странни за тях операции-да откриват взривни вещества и наркотици-също като кучетата!

-Обичаят булката и младоженецът да се целуват на сватбата е един от най-древните!Целувката е стар символ-за сключен договор!

-Само 10% от енергията на електрическите крушки отива за осветление!Останалите 90% са за отделена топлина!

-Мъжките прилепи имат най-голямо ниво на сексуалност сред бозайниците!

-До 45% могат да се разширят зениците на очите на човек,но това е само когато човек гледа този,в когото е влюбен!